søndag den 29. maj 2011

Det var dengang...

Jeg har stort set lige fra starten (i '99, hvor jeg begyndte at lave kort) scannet eller fotograferet rigtig meget af det jeg har lavet.
Indimellem tager jeg et kig på det - nogle ting er fristende at slette fra computeren, men jeg gør det ikke. For det er altså *lidt* sjovt at se de ting jeg har lavet gennem nu 12 år.
Disse fem kort er nogle af mine allertidligste - og dem synes jeg da lige at jeg ville dele med jer.

Et af de allerførste kort jeg lavede var dette passepartout-kort med noget groft håndlavet papir som baggrund (formentlig købt i Panduro - ligesom stort set alt andet hobby på den tid).
Lavendlen er fra vores daværende have, og duften hang ved den tørrede blomst længe efter...Mine allerførste stempler var fra Hero Arts, og jeg har dem stadig - sættet med de fire små sommerfugle. Og så var det dengang mønstersakse var enormt populære, så selvfølgelig skulle kanten klippes med sådan en.


Jeg har altid tegnet og malet meget selv, og på et tidspunkt var jeg så heldig, at en dansk pige bosat i USA ville bruge nogle af mine tegninger til at lave stempler ud fra. Bl.a. den ægyptiske dronning Nefertiti på kortet her.
Jeg har stadig nogle af arkene med de umonterede stempler tilbage i butikken:


...det er ikke alle tegningerne der er mine - men over halvdelen er så vidt jeg kan se...

"Spirelli" var et stort hit på et tidspunkt. Det var papcirkler med takket kant, som man viklede sytråd omkring.


Og her har noget af det hjemmelavede igen måttet stå for skud (der var jo ikke SÅ mange muligheder for at købe ting og sager, som der er i vore dage).

Så jeg tog en af mine egne akvareller af en nellike og scannede ind og printede ud. Bagefter tog jeg en del af motivet og lavede mine egne "te-brevs-firkanter" af, som jeg så foldede


Måske fortsætter jeg kavalkaden over gamle kort en anden dag - der er masser at tage af i gemmerne.


Er der andre end mig der gemmer fotos af gamle kort - eller smider i dem ud efterhånden?

9 kommentarer:

 1. Hvor er det sjovt at se de gamle kort! :)
  ..og hold da op hvor tingene har ændret sig - og det gør de jo for så vidt stadig med nye teknikker og materialer,
  Jeg har ikke ligefrem gemt kort - men alle mine LO'er ligger på compen...og de bliver i hvert fald ikke slettet. Om nogen år, så kan der komme en kavalkade af dem på bloggen ;D
  Ha' en dejlig søndag :)

  SvarSlet
 2. Sikke en god ide, med kavalkade af gamle kort, og det er sjovt at se gamle kort :-). Jeg tog ikke selv billeder, da jeg startede (det er dog heller ikke så klang tid siden), men har et par af kortene endnu :-). Det kunne også være sjovt, at tage et af sine gamle kort, og lave det, som man ville i dag... Man ville jo bruge helt andre teknikker ;-D.
  God søndag :-)!

  SvarSlet
 3. Jeg gemmer mine ting, hvis jeg husker at få taget billeder af det... Jeg synes det er sjovt at se den udvikling man er igennem og ikke mindst se hvad der rører sig i tiden for selvom man har sin egen stil og sine forcer, så bliver man påvirket af alt det man ser rundt omkring...

  Tak for kigget med de gamle kort, sjovt at se din udvikling gennem tiden :o)

  Ha en god søndag
  Hilsen Sara

  SvarSlet
 4. Ej, hvor er det sjovt at se! Og du er jo lidt af en multikunstner :))
  Synes det er fedt, at du gemmer alle de gamle billeder, jeg sletter heller ikke mine, for det er altså lidt sjovt at følge udviklingen, også selvom jeg ikke har scrappet så mange år :)

  SvarSlet
 5. hvor sjovt at se din udvikling, det er søde kort, de der første, og jeg er da helt vild med din kattebort. v.h. morkaren.

  SvarSlet
 6. Hehe, så fik jeg da lige en tur ned af memory lane. Sjovt med de "gamle" kortbilleder. Her startede jeg ud med "sandkort" farvet sand der bliv drysset på bredt tape og shaker kort. Har desværre ingen billeder. Det var før digital kameratet - uh jeg lyder gammel.
  Kh 10na

  SvarSlet
 7. Tak for kigget og hvor er det sjovt at se. Dine kort fra dengang er flotte dog i en noget mere simpel og bar stil,end den du ahr i dag ;O)
  nej jeg gememr ikke fotos af gamle kort, de fylder for meget på pcen

  SvarSlet
 8. Sjovt at se hvordan nogle dine første kort ser ud! Og godt at du ikke har slettet filerne!
  Jeg har desværre ikke billeder af mine første kort. Men jeg har billeder af de første kort jeg har lavet, efter jeg begyndte at scrappe. Det er nu også sjovt at kigge på :-)

  SvarSlet
 9. Hvor sjovt at se. Og der er da godt nok sket noget med din stil siden ....
  Nu er jeg jo ikke så gammel....altså med scrapperiet, så jeg har ingen "gamle" fotos.
  Tak for kigget, det er sjovt.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...