torsdag den 26. juli 2012

Punch art

Jeg blev lidt inspireret af min svigerdatters MÆHH kort, og tanken om at bruge alle mine punches på en anden måde end jeg plejer. Samtidig så slog det mig; vi laver aldrig noget for børn på bloggen her, og med den sommer der bliver leveret af vejrguderne for øjeblikket så var det måske en ide at lave nogen små ting som du kan lave med dine børn en regnvejrsdag.

Så mine projekter resten af denne uge bliver for børn :-) håber det er i orden med dig, hvis du ikke har børn (eller de er voksne lige som min søn :-)) så overvej om du måske ikke kunne bruge nogen af ideerne til lidt sjove og anderledes kort.

Mit udgangspunkt har været simpelt: åben en browser, skriv www.google.com og søg på "punch art".  Skift til billedvisning og lad dig inspirere. Så det er ikke slavisk opbygget efter tutorials fra specifikke hjemmesider eller brilliante ideer fra mit eget hoved - det er en skøn blanding af det hele.

Først en lille fugl. Hvis man laver den i karton bliver den sådan lidt "børnetegningsagtig".


Man man kunne jo også hive restekassen frem og lave noget af scrappapir. Så den anden version af fuglen blev i rester i lilla fra Maja Design (ja det var garanteret en overraskelse at jeg havde rester i det mærke ;-)).
Her er først hvad du skal udstanse: En stor cirkel og en scalloped cirkel i samme størrelse. En mellemstor margurit, et lille hjerte og 2X2 små cirkler i forskellige størrelser. Jeg har med vilje ikke skrevet størrelser på, brug de stansejern du har på hylden - eller besøg www.hobbyboden.dk for Danmarks største udvalg af stansejern :-)

Klip først den scalloped cirkel midt over (ca for på min er der ulige antal buer så det er svært at klippe lige over). Fjern 3-4 buer fra hver halvdel.
Klip marguritten over på midten of klip overskydende kronblade af så der er tre tilbage på hver halvdel.
Hvad man ikke kan se på dette billede er at jeg også lige rettede hjertet op så det ikke drejede, min fugl skal jo ikke have et skævt næb.
Giv alle store dele en gang sværte på kanten.


Og så er det såmænd bare at samle delene med lim og vupti har du en lille fugl. Jeg har på denne version lavet en lille blomst af samme papir og monteret på maven af fuglen, og har pyntet kanten af vingerne med halvperler af forskellige størrelser i sart grøn.

Og hvad kan man så bruge dem til: man kunne jo lave en uro?, eller sætte det på et kort? eller bruge det som en del af et layout? eller pynte lektiebogen? eller bruge den som bogmærke?Tak fordi du kiggede med, nu vil jeg gå på jagt efter et andet punch art projekt til næste indlæg :-)
/Gitte

5 kommentarer:

 1. Det er rigtig smart og SØDT! :)

  Dem må jeg også prøve! :)

  SvarSlet
 2. Sejt! :o) Når min punch samling udvikler sig, så er jeg med på dette kort sammen med børnene.

  SvarSlet
 3. Det er bare sådan en god ide og de er super søde :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...