torsdag den 18. april 2013

How-to: Embossing med Bigshotten

Embossing betyder prægning el. forhøjning, og der findes en masse dies som – udover at de kan skære – også kan embosse og derved blive endnu flottere end hvis du bare skærer dem ud.
Nogle skabeloner ser ikke ud af ret meget, før de bliver embosset bagefter.

Du skal bruge en die (skæreskabelon) som både kan skære og embosse. Det kan f.eks. være en Spellbinders Nestabilities eller som her - en die fra Marianne Design.
Det er lang fra alle dies, der kan bruges til at embosse med - men de kan typisk genkendes på, at de har nogle fordybninger hvor der ikke er et skær/kniv omkring.

Teknikken kan bruges hvad enten du har ”bogen” (Multi Purpose Platform) eller Solo Platformen med Solo Adapter ovenpå.

Først skal motivet skæres ud på sædvanlig vis.
Jeg lægger min die med skæret opad, for så er det lettere at få kartonen til at blive liggende nede i die'en bagefter.
Efter den er skåret, fjerner jeg den øverste skæreplade og det overflødige karton.


Nu skal du åbne ”bogen's” første side eller du skal tage Solo Adapteren af (alt efter hvilken type platform du har).


Skærepladen med die+karton lægges på platformen og ovenpå lægges først Texturz Silicone Rubber (tænk på at den er blødest og derfor skal kunne arbejde kartonen ned i skabelonen) og ovenpå lægges Texturz Impression Pad, som er en smule tykkere end skærepladen og lidt mere elastisk.Kør hele ”sandwichen” gennem Bigshot'en og bagefter har du den smukkeste embossede udskæring.Hvis du vil fremhæve embossing yderligere, så kan du evt. sværte ovenpå den vha. f.eks. Distress Ink Pads og en svamp. Når du gør det, så bliver de ophøjede steder på udskæringen mere farvede end resten og dermed fremhævet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...