lørdag den 23. juni 2012

Min nye smarte printer til scrap-brug

Jeg har været ude og investere i en af de små smarte Canon Selphy 800 printere.

Selphy'en fungere ved hjælp af løse ark papir samt en rulle farvebånd. Den er lidt dyrere i brug end almindelige fotoprintere  -  ca. 3 kr. for en udskrift i str. 10x15 cm. Men den er rigtig smart til at have med i f.eks. sommerhus eller campingvogn  -  eller som her i butikken, hvor jeg så hurtigt kan printe fotos ud, når jeg står og skal demonstrere scrap for en kunde.

Den kan printe direkte fra hukommelseskortet fra dit kamera, via en USB-nøgle, eller du kan tilslutte printeren til pc'en.


Jeg har købt min printer hos Fotohuset Virum http://www.fotohusetvirum.dk/items/370-canon-selphy-cp-800-sort, men den kan købes i rigtig mange foto- og computer-forretninger rundt omkring.

Udover at printe fotos i almindelig størrelse 10x15 cm (eller mindre størrelser  -  men det kræver tilkøb af ekstra papirbakke), så har printeren også en række andre smarte funktioner, hvor man sætte flere forskellige fotos sammen på ét ark.

Her er først et hvor jeg valgte 4 billeder på et ark papir (den kan også lave 2 eller 8 på et ark) Den printer dem helt tæt sammen, så papiret bliver udnyttet godt. Synes det er en supergod størrelse til f.eks. Smash! (de enkelte billeder måler ca. 5x7½ cm).Printeren kan også lave små collager efter "tilfældighedsmetoden" (shuffle), hvor man væler 8 (eller 20) fotos, som den så sætter sammen .

Sjovt nok har den valgt to forskellige opbygninger til de første to collager jeg har forsøgt mig med, og så vidt jeg lige kunne se, så kunne man ikke selv vælge, ligesom man kan når man f.eks. laver collager i Picasa. Det resulterede så også i, at de færdige collager endte i to forskellige formater, selvom jeg ikke mener at jeg ændrede på noget som helst i mellemtiden.

Collagen med de forskellige blomster m.m. måler ca. 9x14½ cm, mens den anden med billeder fra Garda Søen måler ca. 9½x11½ cm).

 

Men synes faktisk det var lidt sjovt bare at vælge de 8 billeder og så se hvad den fandt på til mig.

Den laver en lillebitte tynd kant mellem billederne, og jeg vil nok vælge at beskære collagen, så der bliver en ensartet hvid kant hele vejen rundt...

Collagerne vil være fine at bruge til traditionel scrap, men til f.eks. Project Life vil det nok ikke være så smart, at den tilsyneladende ikke laver det i et fast format hver gang...

9 kommentarer:

 1. Lækre collager!
  Jeg har også en selphy ( 780 tror jeg ) Og er super glad for den. Ja 3kr er dyrt, men at man kan få det ud med det samme og på crops mv er super!
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte... super fed lille demo af din nye maskine...
   Som faktisk var medvirkende til at jeg lige er kommet hjem fra Virum med en sprit ny selphy - og er klar til at eksperimentere lidt...

   God weekend til dig...

   HH

   Slet
 2. Ja du frister gør du. =0) MEN stort til lykke med det nye legetøj - den ser ud til at lave fine billeder. God weekend herfra.

  SvarSlet
 3. Tillykke med din nye printer. Godt det er weekend så du kan lege med den
  God weekend

  SvarSlet
 4. Tillykke med det nye legetøj!! Den glæder jeg mig til at se på tirsdag, når vi ses til klippe-klister-aften :)

  SvarSlet
 5. Hvor er den smart,men jeg må sige nej til mig selv.
  Vælger at bruge min penge i Hobbyboden, ha ha( har en trådløs printer, hvor jeg kan printe fra smartphone, ipad og pc)
  Og jeg mangler jo 10.000 hobbysager:)

  SvarSlet
 6. Vi har også investeret i sådan en (og den blev tjekket for strømforbrug for den skal med i campingvognen) jeg har dog til gode at tjekke de særlige funktioner ud - men mon ikke jeg får styr på det før vi tar afsted - det er ihvertfald planen

  SvarSlet
 7. Uha det er jo sådan en jeg ønsker mig helt vildt :P
  Stort tillykke med den :)

  SvarSlet
 8. Tillykke med det lækre nye stykke "legetøj" :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...